top of page

NUTTIGE LINKS

Wie milde symptomen heeft die zouden kunnen wijzen op corona, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een coronatest. Via deze website kan je zelf de coronatest vastleggen.

Domus Medica bracht de belangrijkste tools voor patiënten samen op een overzichtelijke webpagina: 

https://mijncoronatest.be/ 

Alle informatie en diensten van de overheid omtrent corona kan je vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Mijngezondheid is een online gezondheidsportaal, via deze website krijgt u zicht op verschillende persoonlijke gegevens over uw gezondheid en over gezondheid in het algemeen
(bv: openstaande voorschriften, medisch dossier, vaccinaties…)

https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

Het papieren voorschrift gaat verdwijnen.

Het papieren voorschrift is niet meer verplicht. Vanaf nu kan de dokter uw voorschrift(en) elektronisch versturen naar de apothekers. Via een speciaal beveiligd platform kan de apotheker met behulp van uw EID-kaart de voor u bestemde voorschriften elektronisch ophalen.

voorschrift op Zak is voor iedereen beschikbaar op smartphone, tablet of PC. De patiënt kan de app gratis downloaden in de app stores of via 

https://voorschriftopzak.be/
Aanmelden met ITS ME is noodzakelijk.


Nood aan een betrouwbare en toegankelijke informatie over gezondheid, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM). De website Gezondheid en Wetenschap heeft als doel patiënten en burgers te informeren met betrouwbare gezondheidsinformatie.

  https://www.gezondheidenwetenschap.be/


HULPDIENSTEN EN INFOLIJNEN

Hulpdiensten 

bottom of page