top of page

OPLEIDINGSPRAKTIJK

Artsenpraktijk De Drempel is een opleidingspraktijk.

Om huisarts te worden, dien je een 9 jaar durende opleiding te volgen. Wie met succes de eerste 6 jaar afwerkt, krijgt het diploma van arts. Daarna moet je kiezen tussen een loopbaan als huisarts of als specialist. Wie voor de optie huisarts kiest, is verplicht 3 jaar als HAIO (huisarts in opleiding) in een erkende opleidingspraktijk te werken.

Een HAIO is dus een afgestudeerde arts die zijn/haar opleiding in de specialisatie huisartsgeneeskunde voortzet. Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook wachtdiensten voor zijn of haar rekening. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als de overige huisartsen in onze praktijk.

De ervaring leert dat de samenwerking met deze jonge artsen voor een betere kwaliteit en dienstverlening binnen de praktijk zorgt. Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties één van de vaste artsen om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maken de begeleidende huisartsen tijd voor overleg. Hierbij staan we uitgebreid stil bij moeilijke consultaties of uitdagende diagnoses.

Naast de opleiding in onze praktijk volgt de HAIO nog diverse opleidingen en dient hij/zij een masterthesis te schrijven. De opleiding staat onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van de FOD Volksgezondheid.

VANAF 1 APRIL 2024 VERWELKOMEN WIJ
2 NIEUWE HAIO'S (huisartsen in opleiding)

foto PieterJan.jpg

Pieter-Jan Lourdaux

Foto Anne Grevendonck.jpg

Anne Grevendonck

"Hoi, ik ben Anne! Ik ben heel enthousiast om het team van De Drempel te mogen versterken. Ik kom hier het laatste deel van mijn opleiding tot huisarts voltooien, en dat wordt vast en zeker een fijne periode. Aangename kennismaking!" 

bottom of page